YSL begint met schone lei op Instagram

Eliane RoestInstagram, Social MediaLeave a Comment

Het was de “talk of the instatown” gisteren. YSL had zijn complete Instagramfeed leeg getrokken en maakte door middel van een portret de aankondiging van de nieuwe ontwerper Vaccarello.

De vraag is natuurlijk; is dit een slimme zet?

De reacties onder de foto spreken boekdelen. Respectloos wordt er geroepen en vernietiging van historie. Respectloos is het wellicht wel een beetje, maar door foto’s te verwijderen van je Instagram, wis je natuurlijk niet de sporen van de voorgaande collecties uit.

YSL veegt Instagram leeg

Als we dan wat verder kijken naar het account van YSL, zien we dat ze zelf niemand volgen, zelden tot niet reageren op vragen en/of comments. Niet bepaald een account wat rekening houdt met haar achterban. Wat wij ook wel noemen als een “zendkanaal”.

Veroordelen doen we niet. Ik persoonlijk vind het geen schande, maar denk wel dat er alternatieve zijn om een nieuwe ontwerper aan te kondigen.

YSL veegt Instagram leeg-reacties

Spannend is vooral, wat de volgende stap gaat zijn en wanneer deze gaat komen. Erg actief waren ze al niet. En waar ik mijn vorige blog aangaf dat ik notificatie erg suf vond, is dit een voorbeeld waarbij ik zelf de notificatie van een nieuwe post graag zou ontvangen.

Meer lezen? Ik geef hier mijn mening aan Fashion United over deze zet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *