Twitter Interview

Eliane RoestSocial MediaLeave a Comment

Vrijwel dagelijks loop je tegen goede en slechte voorbeelden aan van het gebruik van social media. Zo schreef ik al over het gebruik van Instagram door De Nationale Opera hier. En nu spotte ik het Twitter interview. 

Vandaag zag ik weer een leuk voorbeeld van het inzetten van social media ter promotie van een activiteit.

Het Patronaat in Haarlem organiseerden een twitter interview met Alain Clark op hun twitter account. Ter promotie van het concert van Alain Clark. Origineel en een hele goede manier om je achterban te betrekken!

Echter de achterban betrek je niet altijd even makkelijk!

Hier een screenshot van een deel van het Interview. Eronder geef  ik aan wat (volgens mij) beter had gekund qua uitvoering.

twitter-interview-patronaat

Wat had beter gekund? 

  • Het was nog beter geweest als ze er een specifieke # aan toe hadden gevoegd. Bijvoorbeeld #vraagaanAlainClark Als ze alle volgers met die # een vraag van tevoren hadden laten stellen en die hadden laten eindigen met @patronaat23 hadden ze een veel groter bereik kunnen hebben.
  • De vragen tijdens het Twitter Interview begonnen nu met @alainclark en het antwoord met @patronaat23. Er was meer bereik geweest als beide accounts met de vragen waren begonnen en de tweet zouden eindigen met een mention. Nu konden alleen de mensen die beide accounts volgden, zien hoe het gesprek verliep. Zoals bijvoorbeeld:

We raken benieuwd @alainclark! Welk nummer speel je het liefst als je optreedt?

  • Met Storify kan je vervolgens een samenvatting maken van het interview, dit gebeurd door middel van #. Het hele verhaal kan je dan als samenvatting wederom delen via social media, zodat iedereen het interview makkelijk kan teruglezen.

Een aankondiging van tevoren op de website met de regels erbij is belangrijk!

twitter interview

Heb jij een leuke social media actie in de planning, maar twijfel je nog? Leg hem voor aan mij, ik denk graag met je mee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *