Social Media inzetten bij het solliciteren.

Eliane RoestSocial MediaLeave a Comment

social media-inzetten-solliciteren-eliane roest

Afgelopen vrijdag 21 maart hield ik in Pand020 een presentatie over:

Het belang van social media.

De opdrachtgever was het Servicepunt Kunst & Cultuur van het UWV, de nadruk lag daarom deze keer op solliciteren.

Op een aantal punten in mijn presentatie kwam veel respons, aangezien ik niet de hele presentatie hier kan delen, besloot ik die er even uit te lichten.

Bij welke 10 bedrijven zou je willen werken?

Like of ga die bedrijven volgen via Linkedin en/of Facebook. Bedrijven die actief zijn op social media delen nieuwe vacatures vaak als eerste in hun eigen netwerk en via social media. Fijn als jij op de eerste rij zit en als eerste op de hoogte bent van die vacature. Dat geeft je een voorsprong, maak daar gebruik van. Het is altijd leuk om reacties te krijgen vanuit een groep die aan het luisteren is naar je presentatie. Nog leuker als je merkt dat je iets vertelt waar ze zelf nog niet aan gedacht hadden. Het gebruiken van je Facebook account in je zoektocht naar werk is heel logisch.

vacature-haarlem-social media

Voorbeeld: Theater Haarlem deelde op 25 maart zijn nieuwe vacature via hun Facebook pagina. Jij kan in je sollicitatie vermelden dat je dit via social media zag, dit betekent al dat je betrokken bent bij deze organisatie. Een vacature vinden op een vacaturesite kan immers iedereen.

Een paar dagen later, 1 april, deelde de FB pagina Culturele Vacatures deze vacature en zag heel werkzoekend Nederland de vacature. Doe er dus je voordeel mee en bedenk waar jij zou willen werken.

culturele-vacature

Over van Facebook naar Twitter. Van twitter maken veel mensen gebruik om te laten merken dat ze beschikbaar zijn voor werk. De meest voorkomende hashtags die daarbij gebruikt worden zijn #zoektwerk #vacature #uitdaging et cetera. Mijn opdracht tijdens de presentatie was;

Omschrijf je zelf eens in 140 tekens.

#zoektwerk voorbeeld

Het voorbeeld is een simpel maar goed voorbeeld, alleen wel erg beperkt. Het voorbeeld hieronder spreekt al veel meer tot de verbeelding. Ook is er goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid om beeld toe te voegen. Vragen om een RT is ook slim.

#zoektwerk voorbeeld

Uit de zaal bleek dat deze groep niet zo snel gebruik zou (durven) maken van de #zoektwerk, maar ze kwamen wel met goede alternatieven om duidelijk te maken aan volgers dat ze op zoek zijn naar een nieuwe baan en/of uitdaging. Wees creatief.

Het servicepunt Kunst & Cultuur is erg aanwezig op social media. Een fijne plek om tips te krijgen over het gebruik van social media in je zoektocht naar werk. Op werk.nl kun je zelfs gratis een online cursus volgen Vind een baan met social media. 

Facebook
Linkedin
Twitter

Meer tips nodig of kan je wel wat hulp gebruiken bij je digitale presentatie? Mail me.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *