Amsterdam: Mae Engelgeer in Friday Next

Eliane RoestAmsterdam, Daily Life1 Comment

Kennen jullie Mae Engelgeer?

Mae is een “Dutch Designer” die voornamelijk met textiel werkt. Ik volg haar werk al een tijd en ben er echt fan van. Mooi gebruik van materialen, prints en kleuren. Toen ik via Instagram er achter kwam dat ze een kleine expo in Friday Next had (<- mijn favoriete interieurwinkel) ging ik snel even kijken.

De kelder van Friday Next is heel erg mini en ik weet dat ze wel vaker exposities houden over Nederlandse makers, onlangs was er nog een expo van illustratrice Valesca van Waveren die ik helaas gemist heb.

mae-engelgeer-dutch-design-textile

Op het Instagram account van Mae Engelgeer zie je met enige regelmaat updates over haar nieuwe collectie die ze ontwikkelt in het Textielmuseum in Tilburg. Persoonlijk kan ik er erg blij van worden als een kunstenaar/ontwerper je betrekt in het hele ontwerpproces met kijkjes achter de schermen.  Dit was dan ook hoe ik er achter kwam dat er een expo was. Op de site van Friday Next of via hun Instagram account zelf kon ik helaas geen informatie terugvinden (<-gemiste kans!).

mae-engelgeer-dutch-design-textile

Bij Friday Next wordt er ook werk van Mae Engelgeer verkocht. De theedoeken (hieronder afgebeeld), de dekens en de stola. Meer zien van Mae Engelgeers werk? Het wordt op veel plekken verkocht maar ze heeft zelf ook een webshop.

De expositie bij Friday Next Amsterdam loopt nog tot 30 januari. Enjoy!

FEST-BLACK-mae-engelgeer-dutch-design-textile

(picture above is taken from the Mae Engelgeer Website)

If you rather read the ENGLISH version of this blog, go OVERHERE.

Volg mij op InstagramTwitter | Facebook | Bloglovin

Meer blogs lezen over Amsterdam.

One Comment on ““Amsterdam: Mae Engelgeer in Friday Next”

  1. Pingback: Inspiration: Dutch Design Mae Engelgeer - Roest Haakt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *