Instameet

Eliane RoestDaily Life, Instagram, Social Media1 Comment

Het stond al een tijdje op mijn lijst van “dingen die ik wil doen”, het bezoeken van een Instameet.
Zeker na het afgelopen jaar waar Instagram voor mij een grote rol in speelde. De hoogste tijd om een aantal van die mede Instagrammers eens irl te ontmoeten. IgersAmsterdam organiseerde meteen aan het begin van 2015 een instameet tijdens het Amsterdam Light Festival.

instameet_igersamsterdam_instagram

Aangekomen bij het meetingpoint op het Waterlooplein zag ik een boel mensen staan met professionele camera’s. Nu weet ik heus wel dat er steeds meer mensen gebruik maken van camera’s voor hun Instagram. Of anderom. Veel professionele fotografen gebruiken Instagram als medium om mensen kennis te laten maken met hun fotografie. Toch had ik lichte hoop dat er nog meer mensen zoals ik zouden zijn die voor vrijwel 99% hun “kiekjes” maken met hun mobiel. #iphoneonly

Ik had me er al snel bij neer gelegd en probeerde nonchalant aan te haken bij mensen die net als ik “de kat de boom aan het kijken” waren. Van de 30 man was uiteindelijk iets minder dan de helft voor het eerst.

Superleuk om toerist in eigen stad te spelen, zeker in een gedeelte waar ik normaliter niet zo vaak kom. Na 3 bochten was ik mijn coördinatie al kwijt en kon ik niet veel anders dan achter de rest aanslenteren. Op de Magere Brug wachtten we tot het donker werd, het moment dat de lichten aan gingen. Veel statieven werden toen tevoorschijn getoverd. Superleuk om te zien met hoeveel passie en enthousiasme er gefotografeerd werd, nog leuker om de “making of” te zien. Onder de #instalight2015 kan je de foto’s zien die op deze instameet gemaakt zijn.

instameet_igersamsterdam_instagraminstameet_igersamsterdam_instagram

Beide foto’s zijn gemaakt door @zwaantje020

Ik heb de smaak te pakken en de volgende instameet staat al op de planning. 24 Januari in Rotterdam een instawalk + een preview van een nieuwe tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum.

Een goed voorbeeld om je doelgroep te bereiken! In samenwerking met instawalk10 organiseert het Nederlannds Fotomuseum een instawalk + preview. Foam had ook een dergelijke campagne onlangs bij de nieuwe Araki tentoonstelling. Een goede manier om direct je doelgroep te bereiken EN te activeren.

Benieuwd hoe jij door middel van Instagram jouw doelgroep kan bereiken? Mail me!

One Comment on ““Instameet”

  1. Pingback: Instawalk010 - Eliane Roest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *