Instagram inzetten voor je Etsy shop.

Eliane RoestSocial Media1 Comment

instagram-etsy-elianeroest

Als je hobby net als de mijne haken is en je meer haakt dan je in huis kwijt kan, is het zaak eens na te denken over verkopen. Niets leuker vervolgens dan 2 verslavingen aan elkaar te linken: social media & haken. Het begon allemaal met een FB pagina. Niet veel later volgde er een blog. En uiteindelijk werd ook ETSY aan het scala toegevoegd. Vanaf dat moment is het wachten op je eerste sale. De eerste zijn over het algemeen de makkelijkste want er is altijd wel een familielid, vriend of kennis die wat euro’s kan missen om jou een beter gevoel te bezorgen.

Nu ruim 2 jaar later kan ik wel zeggen dat ROEST een beetje uit de hand gelopen is. De sales via Etsy hebben zich beperkt tot gemiddeld 1 per week, alhoewel dit langzaam begint op te lopen. Maar de verkoop via andere kanalen werken ook met dat gemiddelde. Materialen koop ik nu in via de groothandel en er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan het haken ben. En ik beleef er nog net zo veel plezier aan.

Hoe zet je social media dan in? Lees op de site van MamaMarketing veel gratis tips over het gebruik van Facebook, Twitter, Pinterest en lees dan ook meteen hier, hier en hier de blogs die ik voor ze schreef over Instagram. Ook gisteren besefte ik mij weer hoe goed Instagram kan werken toen ik de bovenstaande foto plaatste.

Zien kopen, doet kopen? Ik hield er in ieder geval weer 2 verkopen aan over. Mooi meegenomen. Ik heb me sinds deze week ook ingeschreven voor de Etsy school georganiseerd door Ka-Ching collectief. Ik zit in de klas met Kadolab die ik nog ken van de boxXshop. Kleine wereld! Erg benieuwd wat voor tips en tricks dat gaat opleveren.

Mijn grootse wens op dit moment is dat ETSY iets maakt waardoor ik mijn Etsy shop aan mijn Instagram account kan koppelen. 

One Comment on ““Instagram inzetten voor je Etsy shop.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *