Instagram tips & tricks.

Eliane RoestSocial Media6 Comments

Nu je weet wat Instagram is en hoe het allemaal werkt, gaan we verder met Instagram tips & tricks.

Koppelen?

Het is mogelijk je Instagram automatisch te koppelen aan je FB (alleen een persoonlijk profiel) of je Twitter account. De vraag is of je dat moet willen? Het voordeel is dat het je tijd kan besparen. Het nadeel is dat ieder medium (naar mijn mening) om een aparte aanpak vraagt. Dat wil overigens niet zeggen dat je niet af en toe een Instagram foto kan delen via je netwerken. Volgers zien dan dat je op meerdere kanalen atief bent en dat het de moeite waard is om te volgen, zonder dat ze dubbel zien. Zorg er dan ook voor dat je ieder kanaal apart bedient en van unieke content voorziet. Meer tips hebben hierover? Mail mij voor mogelijkheden.

Instagram TIP: Wat je vaak ziet, zijn IG-ers die “My week on Instagram” wekelijks delen op hun blog en/of facebookpagina. Een soort collage van de foto’s die zij die week gemaakt hebben. Zoals deze collage van Instagram foto’s die ik op mijn werkplek (#iederslandscollege) maakte. Deze kan je delen via je blog, facebookpagina, twitter etcetera, met een link naar je Instagramaccount natuurlijk!

instagram-tips-myweekoninstagram-elianeroestDe Hashtag

# De hashtag gebruik je om trefwoorden mee te maken die te maken hebben met de foto. Kijk eens goed naar andere Instagrammers welke # zij gebruiken bij dergelijke foto’s, er valt veel over te leren. Instagram zelf heeft de Weekend Hashtag Project. Ieder weekend een nieuwe # waarmee ze Instagrammers op pad sturen om een foto te maken bij een bepaald theme. Een leuke manier om foto’s onder de aandacht te brengen.

Heb je wolken? Dan gebruik je de #wolk of #cloud als je een Internationaal bereik wilt hebben. Het FLOW vakantieboek stond vorig jaar vol met populaire # waaronder de #selfie, #fromwhereistand en #onthetable. Ik vind de wereld van de # op IG dan ook avond vullend entertainment. De foto’s die ik online plaats zijn vaak voorzien van veel hastags, gewoonweg omdat ik het leuk vind om mijn foto’s terug te zien binnen een bepaalde hashtag.

NOTE: De # moet wel wat met de foto te maken hebben.

HYPE: Een actuele hype is je volgers te vragen om een klein opdrachtje. Je kan hiermee een # in het leven roepen. Populaire voorbeelden zijn hiervan #WIDN (What I’m doing now). Je tagged de persoon en vraagt wat ze aan het doen zijn. En wat te denken van andere populaire hastags #4ofgreen #rockthatwall #onthetable #oneinthehand

Lokaal, zoek eens of de stad waarin jij woont een IGers community heeft. Let op de hashtags die zij gebruiken.

Een lijst van de 100 populairste hashtags kan je online vinden via Iconosquare.com

Filters

Welke van de 20 filters gebruik je? Dat is natuurlijk persoonlijk. Je kan ze compleet door elkaar gebruiken. Of je kiest specifiek voor 1 om een bepaalde stijl te creeren. Houd er wel rekening mee dat hoe meer filters je gebruikt hoe rommeliger je tijdlijn kan overkomen voor een buitenstaander. Ik geef zelf de voorkeur aan #nofilter.

Als je Instagram wilt inzetten voor je business is het dus handig dat wat je verkoopt altijd zichtbaar is binnen in ieder geval de laatste 3 foto’s die je online hebt gezet. Zonder dat je daar bij een reclame boodschap plaats. Blijf inspireren.

Taggen

Net als bij FB kan je sinds kort op Instagram mensen taggen. Op je profielpagina kan je makkelijk zien in welke foto jij of jouw merk getagged is. En dit kan je natuurlijk ook ongedaan maken als je dat niet wilt.

Profielfoto + Naam

Mensen kijken graag bij andere Instagrammers of ze leuke volgers hebben. Een profielfoto + naam zijn dus belangrijk. Laat je in de foto jezelf zien, je logo of een combi? Ga je voor je eigen naam of je merknaam? Als je veel gebruik maakt van Social Media is het handig te kiezen voor 1 naam. Je naam komt dan overeen met al je social media kanalen. Twitter, Pinterest, Blog, Etsy, Facebook en dus ook Instagram. Dit maakt het ook makkelijk om je te mentionen (@).

Let op: Je kan geen 2 accounts aanmaken op 1 profiel. Je moet dus kiezen of je professioneel, prive of een combi gaat maken. Kies je voor de combi? Zorg dan voor een goede afwisseling tussen prive en zakelijk.

Likes, comments en terugvolgen?

Er is wel een beetje een ongeschreven Instagram-etiquette. Dus als iemand jouw foto’s liked, is het altijd wel netjes om even terug te kijken bij die persoon om te zien wat voor foto’s zij maken en eventueel likes terug te geven. Als iemand comment op een foto die je maakt, is het erg beleefd als je bedankt of even reageert. Dit zorgt voor een leuke interactie! Kijk altijd even naar het account van een nieuwe volger, je hoeft zeker niet terug te volgen als de foto’s je niet aanspreken, maar het kan zomaar zijn dat je een gedeelde interesse hebt of dat je inspiratie op kunt doen.

Hoe houd je alles bij?

Er zijn zat apps waarbij je bij kunt houden hoeveel nieuwe volgers je hebt of hoeveel je er bent verloren. Instafollow is er bijvoorbeeld 1. Maar wat echt een onmisbare site is Iconosquare. Dol op statistieken? Dan is dit je site. Je kan per onderwerp kiezen of je er een snapshot van wilt ontvangen in je mailbox.  Je kan er bekijken hoe de afgelopen maand ging. De foto met de meeste likes of de foto met de meeste comments. Of hoeveel volgers je erbij hebt gekregen of verloren bent.

most-liked-media-instagram-eliane-roest

Begint het al te kriebelen? In mijn volgende blog, geef ik je tips hoe je Instagram kunt inzetten voor je business!

Lees hier mijn blog Instagram, de ultieme handleiding.

Wil je nog meer Instagram tips? Mail mij voor de mogelijkheden.

6 Comments on “Instagram tips & tricks.”

  1. Pingback: Instagram, de gebruiksaanwijzing. - Eliane Roest

  2. Pingback: Hoe zet je Instagram in voor je bedrijf? - Eliane Roest

  3. Helma

    ksn jij me hiermee helpen Eliane,

    Op instagram zet ik soms hashtags onder foto’s. Meestal zorgt dat voor ongeveer 30 likes. Maar de laatste tijd krijg ik alleen likes van mensen die me al volgen, en dan zijn het er veel minder. Maar als ik op een hashtag druk, zie ik mijn eigen foto er niet tussen staan. Ook bij hashtags die niet elk moment 100x gebruikt worden. Dan zie ik dat andere foto’s met dat hashtag al eerder zijn geplaatst, maar dat de mijne niet in het rijtje staat! wat moet ik doen om dit te veranderen?

  4. Heidie Wohlan

    Hallo, kun je ook aangeven op insta dat als je een persoonlijk berichtje binnen krijgt je dit ook te horen krijgt dmv een meldingsgeluidje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *