Instagram giveaway, tips?

Eliane RoestInstagram, Social MediaLeave a Comment

Vandaag kreeg ik een berichtje van Vera van Franje Design over haar Instagram giveaway. Aangezien dit een goede vraag was met betrekking tot Instagram en giveaways, dacht ik het antwoord ook meteen even te delen met jullie.

Screen Shot 2014-12-17 at 14.36.49

Vraag:

Ik heb vandaag een Instagram giveaway gelanceerd, waarbij ik mensen die kans willen maken op de prijs vraag mij te volgen en een foto met een hashtag (#franjeXmasGiveaway) te reposten.
Nu valt me op dat wel een aantal mensen me zijn gaan volgen, maar de foto niet reposten. Een aantal van deze mensen heeft een afgeschermd profiel. Nu mogen mensen mij natuurlijk ook gaan volgen zonder aan de giveaway actie mee te doen, maar bij mij rijst nu de vraag of dat je ge-reposte (lekker woord) foto’s van mensen met een afgeschermd profiel wel kunt zien in het hashtag-overzicht waaruit ik straks een winnaar zal kiezen.

Antwoord:
Als mensen met een afgeschermd profiel mee doen aan een Instagram giveaway krijg je deze inderdaad niet te zien.

Oplossing 1:
In je giveaway voorwaardes opnemen dat alleen mensen met een publiek profiel mee kunnen doen.

Oplossing 2:
Mensen met een afgeschermd profiel hun profiel op open laten zetten op de dag dat je een winnaar kiest. Zo kunnen ze wel meedingen.

afgeschermd_profiel_giveaway_franje_design_instagram

Heb jij ook een vraag over Instagram? Stel hem via twitter @elianeroest via Instagram @elianeroest of per mail.

EXTRA Instagram tip voor Vera:

Verander je Instagram naam ook naar Franje Design (net als op twitter). Je kan als eigen naam ook nog je persoonlijke naam toevoegen, zo ben je onder beide namen goed te vinden. Dit zorgt voor extra herkenbaarheid!

_____________________________________

Volg mij op InstagramTwitter | Facebook | Bloglovin

Meer blogs lezen over Social Media.

Ontvang maandelijks mijn nieuwsbrief met een gratis content kalender en gratis social media tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *