Instagram Challenge

Eliane RoestApps, Instagram, Social Media1 Comment

Ben jij al bekend met de Instagram challenges?

Een Instagram challenge is een Instagrammer die voor een bepaald aantal dagen (via Instagram) zichzelf een foto-opdracht geeft. Zo zijn er Instagrammers die een voorafgaande lijst opmaken met bijvoorbeeld 30 foto-opdrachten voor die maand.

photo-a-day-challenge-fatmumslim-instagram

Een bekende Instagrammer / Blogger die erg actief is op dit gebied Chantelle van @fatmumslim, zij bedacht de “Photo-a-day-challenges” waar enorm veel mensen aan mee doen op Instagram. Zij heeft ruim 97.000 volgers op Instagram en heeft dit idee inmiddels door vertaald naar de foto-app. “Little Moments”. Een app waarin zij deze “photo a day challenge” heeft verwerkt en er ook nog eens wat leuke bewerkingsopties aan toe heeft gevoegd. (Die mij overigens wel wat aan de “A Beautiful Mess” app doen denken.)

De screenshots hieronder zijn van Imke Verhoef van de blog theaucitron die momenteel gebruik maakt van de Little Moments App op Instagram.

little_moments_app_imke_verhoef little_moments_app_imke_verhoef imke_verhoef_little_moments_app

Voordeel: Handig om te zien welke opdracht die dag is.

Nadeel: Hij slaat de foto’s niet op. Het zou leuk zijn om ze allemaal bij elkaar te zien.

 Imke: “Ik vind het vooral leuk om elke dag even mee bezig te zijn en mijn fotografie skills te oefenen. Je maakt ineens foto’s die je anders nooit zou maken”

Persoonlijk ben ik niet zo van de challenges, omdat ze een enorme foto-maak druk op je leggen, terwijl ik zelf liever spontaan foto’s maak. Maar de challenges gebruiken altijd een unieke # en dat is zoals jullie inmiddels wel weten een goede manier om op te vallen en meer volgers te verwerven als je in die fotofeed weet op te vallen.

Echter, toen Wimke Tolsma kwam met de #100daysof_fromwhereIstand moest ik wel mee doen. Er zijn van die # op Instagram waar ik gewoon geen genoeg van kan krijgen. Vooral als mensen hun best ervoor doen.

Mijn favoriete # top 3

v.l.n.r. #fromwhereIstand | #onthetable | #rockthatwall |

fromwhereistand_eliane_roest_instagram_experthashtag_onthetable_elianeroest_instagram_expertinstagram_hashtag_rock_that_wall_elianeroest

De beelden hierboven komen uit mijn persoonlijke feed.

Mijn allereerste challenge #100daysof_fromwhereIstand en dit zijn mijn eerste 9 foto’s. Op naar de overige 91.

100daysoff_challenge_fromwhereIstanf_eliane_roest_instagram

Een andere hele bekende challenge is het WHP van Instagram zelf.

Weekend Hashtag Project.

Ieder weekend op vrijdag plaatst Instagram een nieuw Weekend Hashtag Project op hun Instagram account. Ze geven altijd een voorbeeld (gemaakt door een random Instagrammer) wat binnen dat thema past en geven je suggesties. Het leuke daaraan is, dat mensen over de hele wereld, vooral de fanatiekelingen, vervolgens in dat weekend aan de slag gaan met dat thema. Een goede manier om op te vallen! Na het weekend verzamelt Instagram altijd een paar van de mooiste en die plaatsen ze dan in hun account.

weekend_hashtag_project_instagram

 

Zelf al eens mee gedaan aan een challenge? Laat het mij weten in een comment.

***

InstagramTwitter | Facebook | Bloglovin

***

Meer blogs lezen over Instagram.

One Comment on ““Instagram Challenge”

  1. Pingback: #fmsphotoaday | Thé au Citron

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *