Facebook koppeling met Twitter.

Eliane RoestSocial Media2 Comments

facebook-twitter-koppeling

To Koppel or not To Koppel, dat is de vraag..

Ik zie ze dagelijks voorbij komen, de tweets die gekoppeld zijn aan een Facebook bericht. En dat is net als in het onderstaande voorbeeld soms best twittervervuiling. Jammer! En een gemiste kans. Ieder sociaal netwerk verdient zijn eigen benadering en als je het teveel werk vindt om zowel Facebook als Twitter apart te updaten, dan onderschat je het effect van social media.

Twitter en Facebook vragen echter om een aparte manier van communiceren!

Wellicht is het bekendste voorbeeld nog wel. “I added a new photo to Facebook” dit zie je op Twitter vaker voorbij komen dan je lief is. Automatische meldingen zijn uit den boze bij Social Media, want daar is niets sociaals aan. Sterker nog het kan je flink wat followers kosten en dat is toch zonde. Geef dan de voorkeur aan minder tweets, maar “make it count”.

voorbeeld-facebook-gekoppeld-twitter

Ontkoppelen, maar hoe doe je dat ook alweer? In deze link vindt je alle koppelingen terug https://www.facebook.com/twitter/ easy does it.

Datzelfde geldt overigens ook voor Instagram. Wil je het persé gekoppeld houden? Prima! Maar hou er dan rekening mee in de tekst die je als eerste plaatst. Zorg dat in de 1e zin alles staat wat belangrijk is.

Meer tips & tricks hebben op gebied van Social Media? Mail me!

2 Comments on “Facebook koppeling met Twitter.”

  1. nel de jager

    Dank voor je tweet. Maar nu weet ik eigenlijk nog niet hoe te ontkoppelen. Zit er ergens een button oid bij de FB pagina?
    Hoor het graag
    groet
    Nel de jager

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *