Daily Life: Hanging Planters UJB

Eliane RoestDaily LifeLeave a Comment

Hangplant

In februari was het thema “Hanging Planters” bij Urban Jungle Bloggers. Ik besefte me het pas toen ik een enorme hoeveelheid hangende planten voorbij zag komen op Instagram. Lekker seventies met macrame of diy in een netkous of ingespeelde op de laatste kopertrend in een koperen pot.

Oom Wim

Niet een seconde stond ik er bij stil dat ik dat eigenlijk ook in huis heb. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de lamp, waar het om gaat, niet meer in functie is als hangplant houder. Bij mijn moeder daarentegen wel. Ik heb altijd al een obsessie gehad voor haar lamp waar een plantje vrolijk in aan het hangen was. Toen ik dit een paar jaar terug zei, merkte ze op…..volgens mij heeft oom Wim er nog een paar liggen op zolder. Al deze lampen afkomstig uit het huis van mijn grootvader.

Gebarsten gaatjes

What? Een trip naar Belgie werd gepland, de lampen gehaald, tot mijn groot verdriet niet geheel meer in goede staat. Tot op de dag van vandaag heb ik ze nog niet goed kunnen maken en hangt er dus, helaas geen plant in. Dit omdat de constructie het niet toelaat. De gaatjes waar de metalen draden inhangen zijn gebarsten en kunnen het gewicht van een plant niet aan. Nieuwe gaatjes?

Cactus in actie

Voor de gelegenheid leende ik mini’s cactus terwijl ze op school zat, zette hem erin en maakte op hoop van zegen een snelle foto.

hanging planter urban jungle bloggers

De reacties op de foto, zorgde ervoor dat ik er alsnog (te laat) een blog overschreef. Wie weet is er iemand die dit leest en zegt…ohw maar ik kan dat wel voor je maken hoor. Zodat dit verhaal een goed einde krijgt en er binnenkort na jaren leeg te zijn geweest er alsnog een vrolijk vetplantje in hangt en mijn moeder goedkeurend zal kijken en trots zal zijn.

Eind goed al goed?

It was only just now I noticed the theme for Urban Jungle Bloggers: Hanging Planters. They flooded my Instagram feed this week. What to do? I didn’t have any hanging planters, let alone a plant. I do have a lot of plants, but they’re all on the roof terrace, does that count? What I do know is that I have to lamps hanging in my house which were supposed for plants. The lamps go way back, they used to hang in my grandfathers house. One lamp is now in my mothers house and 2 were left somewhere at my uncle’s place. When I found out, they were over there I wanted to make sure they were good taken care for. As they are now in my house. I did cheat, the construction and the state the lamps are in now are not firm enough for holding plants as we speak. So if there’s any person out there who can fix this for me, let me know?

I would love to hang plants in it and not just for a split second as I did with the cactus.

UJB-sidebar-darkgrey

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *