Citytrip Gent

Eliane RoestDaily Life, Travel4 Comments

Een jaarlijks terugkerende citytrip naar Gent, waar mijn roots liggen. Een groot deel van mijn familie woont er nog steeds en dat is altijd een goede aanleiding om een weekendje richting het Zuiden te vertrekken.

Omdat ik regelmatig in Gent ben, is het de uitdaging om iedere keer weer nieuwe plekken te bezoeken. Gelukkig gaat het goed in Gent en de nieuwe hotspots vliegen je om de oren.

Mijn tips voor een weekendje Gent

Jiggers Noble Drug Store

citytrip_gent_jiggers_cocktailbar citytrip_gent_jiggers
Jiggers is een plek waar je niet zomaar binnenkomt, zeker niet op een weekendavond. Gelukkig heb ik connecties en waren er 2 plekjes aan de bar (ik zit graag frontrow) gereserveerd. Als je dus bij Jiggers langs wilt, is het verstandig of vroeg te gaan (ze zijn vanaf 17.00 uur over) of even te bellen van tevoren. Jiggers is van buiten niet heel erg opvallend en als je binnen komt, moet je eerst even aanbellen. Zodra je binnen stapt, ga je direct terug in de tijd. Er hangt een vintage sfeer, de mannen achter de bar hebben een dandylook en er is veel gebruik gemaakt van hout en boven de bar hangen vintagelampen. De muziek past uitstekend bij de ambiance van de bar. De mannen hebben zich laten inspireren door de cocktailbars in Japan.
Er is een handgeschreven menu met 5 cocktails waar je uit kan kiezen, mocht er niets naar wens tussenzitten, zijn de mannen natuurlijk altijd bereid om een “special” voor je te maken.

Uncle Babe’s Burger bar

citytrip_gent_uncle_babes_hamburgers
A new kid in town, ik ben dol op hamburgers! En als er dus ergens een burgerbar is waar over gesproken wordt, dan MOET ik daar natuurlijk heen. En daarnaast ook vanwege het feit dat mijn nichtje de cheesecake ervoor maakt. Killing burgers and zalige cheesecake, go there!

Ydee

citytrip_gent_ydee_interieurwinkel_hay_house citytrip_gent_ydee

Aan hetzelfde Oudburg vind je ook Ydee een prachtige conceptstore (300 m2), die tevens het Hay House van Belgie is. Ze hanteren o.a. de merken Copenhagen, Normans, Muuto en Hay.

Twiggy

citytrip_gent_twiggy_tumbling_blocks citytrip_gent_twiggycitytrip_gent_twiggy citytrip_gent_twiggycitytrip_gent_twiggy photo 4

Alleen het pand waar Twiggy in huist is al de moeite van het bezoeken waard. Tumbling blocks tegels in de kelder, authentieke details en een waanzinnig mooie houten trap. Super mooi ingericht met oog voor details en een collectie met voornamelijk Scandinavische merken. Ze verkopen kleding voor mannen en vrouwen en uiteraard bijpassende accessoires. Leuk dat ik in de trap mijn favoriete tassen van Susan Bijl zag hangen. Een beetje Nederlands design in het buitenland.

Huiszwaluw

citytrip_gent_huiszwaluw_snowpuppe citytrip_gent_huiszwaluw

Een fijne interieurwinkel met merken als Ferm Living, House Doctor, Donna Wilson & Rice. De perfecte winkel om met wat cadeaus naar huis terug te gaan. Rond de feestdagen is deze smalle winkel mij altijd wat te druk, maar de rest van het jaar kan ik hier met gemak een uur doorbrengen. Ik spotte er ook de lampen van Snowpuppe.

PRIEM

citytrip_gent_priem_behangwinkelcitytrip_gent_priem_behangwinkel citytrip_gent_priem_behangwinkel

Misschien wel de bekendste winkel van heel Gent. Priem is een behangwinkel die al tig jaar bestaat. De eigenaars (broers en zussen) staan nog steeds in de winkel met een stofschort om. Weet wat je wilt als je deze winkel binnen stapt. Zelf rondkijken is er niet bij, dat kan je dus beter in de etalage doen.

De rommelmarkt aan het Sint Jacobs.

citytrip_gent_rommelmarkt citytrip_gent_rommelmarkt
In het weekend mag je mij altijd vroeg wakker maken als er een rommelmarkt is. Niet omdat ik die markten compleet leegkoop, maar vooral omdat ik graag rondsnuffel en intens kan genieten van de compleet bizarre items die je soms ziet staan. Ook de bezoekers zijn vaak een lust op het oog. Dus scoor een coffee to go en struin over de markt. Leuk om te weten dat ook op zondag de tweedehands winkels in de buurt van St Jacobs (zijstraten) vaak allemaal open zijn.

Andere fijne adresjes voor een Citytrip Gent:

Lees ook mijn blog over “Made in Belgium” over 4 Belgische ontwerpers die ik ontdekte.

Andere citytrips?

Citytrip Parijs

4 Comments on “Citytrip Gent”

 1. Pingback: Made in Belgium | Citytrip Gent - Roest Haakt

 2. Pingback: Citytrip Parijs - Eliane Roest

 3. Claire

  Als geboren en getogen Gentse kan ik jouw keuzes alleen maar bevestigen. Ik woon in een parallelstraat van Oudburg en vind het echt leuk dat je al die adresjes ontdekt hebt. Ook een aanrader daar is nieuwkomer restoBAR Charlie, waar je heerlijke kleine bordjes lekkers kan eten (maar het is vooral een café). Doet me eraan denken dat ik eens een ‘goeie adresjes in Gent’-blogpost moet schrijven :-)
  Tot de volgende keer in Gent!

  1. Eliane Roest

   Ha Claire, dankjewel! Het helpt dat mijn familie er woont ;) ik ben erg benieuwd naar jouw blog over goeie adresjes in Gent, laat het vooral weten als ze online staan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *