Influencers boven de 40

Eliane RoestInfluencer MarketingLeave a Comment

oudere-influencers

In dit artikel over mode influencers in de NRC, stond tussen de regels door eigenlijk iets heel interessants. Er werd aangegeven dat 60% van de Nederlanders met een Instagram account tussen de 13 en de 19 jaar is.

Dat Instagram een jonge doelgroep heeft dat wisten we natuurlijk al, maar waar ik het over wil hebben, is de het overige deel van 40%. In de meeste influencers marketing campagnes wordt er ingezet op grote influencers. Logisch wellicht, want ieder merk wil uiteindelijk een groot bereik.

Wie zijn de volgers van een influencer?

Dit brengt mij op het maken van een goede influencer / merk match. De grote accounts zijn allang niet meer de meest interessante influencers om mee te werken. Als de volgers niet fake zijn, dan is het zaak eens even wat dieper in de achterban van deze influencers te duiken. Waar wonen ze? En nog belangrijker, hoe oud zijn ze? Deze gegevens zijn simpel te controleren.

40% van de Nederlandse Instagrammers is boven de 20 jaar oud.

Dat betekent dat de leeftijd op Instagram allang niet meer zo jong is als we soms denken. 40% Van de volledige markt is dus ouder dan 20. In een aantal van de recente influencer marketing campagnes (o.a. voor Schoonenberg) waar ik aan mocht werken, bleek de zoektocht naar oudere influencers soms best lastig. Maar ze zijn er wel. En ik help je graag met het zoeken naar de juiste match!

Mooi voorbeeld van een micro influencer boven de 40 is Anita Willemars, werkzaam voor o.a. Nouveau.

Masterclass Instagram Marketing

Eliane RoestInstagram, Social MediaLeave a Comment

Op maandag 10 oktober geef ik in de Metaal Kathedraal te Utrecht de masterclass Instagram Marketing Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Inschrijven voor deze Instagram, vlog en video sessies kan hier en met de code EL15CTA krijg je van mij 15% korting.

visual content-video-instagram-training

Er zijn tijdens de Content Today Acadamy nog meer trainingen te volgen. Bekijk het hele programma hieronder. In de ochtend geef ik de masterclass Instagram Marketing. Wat kan je verwachten?

 • Hoe Instagram een goede aanvulling wordt op jouw contentstrategie
 • Hoe je een community bouwt op Instagram
 • Hoe je adverteert, campagnes opzet, monitort en resultaten analyseert
 • Engagement op Instagram verhoogd en verbetert
 • Samenwerkt met Instagramers/influencers
 • Praktische tips en handvatten op het gebied van fotobewerking tools
 • Gebruik van hashtags, monitoring en handige smartphone apps
 • Hoe je jouw doelstellingen kunt formuleren en aan de slag gaat met een concreet plan van aanpak

visual content-video-instagram-training-programma

Ben je influencer dan is deze masterclass ook super handig, je leert hoe merken een samenwerking idealiter aan zouden pakken en hoe je ze aan kan sturen tot de best mogelijke campagne die in jullie beider voordeel werken.

Ben je blogger en ben je nog steeds niet aan de gang met video? Sluit dan ook aan bij de Vlog Workshop van Pelpina Trip en zorg dat jij voor het einde van het jaar nog mee doet aan de video hype.

Meld je nu aan met de kortingscode van 15% EL15CTA

 

YSL begint met schone lei op Instagram

Eliane RoestInstagram, Social MediaLeave a Comment

Het was de “talk of the instatown” gisteren. YSL had zijn complete Instagramfeed leeg getrokken en maakte door middel van een portret de aankondiging van de nieuwe ontwerper Vaccarello.

De vraag is natuurlijk; is dit een slimme zet?

De reacties onder de foto spreken boekdelen. Respectloos wordt er geroepen en vernietiging van historie. Respectloos is het wellicht wel een beetje, maar door foto’s te verwijderen van je Instagram, wis je natuurlijk niet de sporen van de voorgaande collecties uit.

YSL veegt Instagram leeg

Als we dan wat verder kijken naar het account van YSL, zien we dat ze zelf niemand volgen, zelden tot niet reageren op vragen en/of comments. Niet bepaald een account wat rekening houdt met haar achterban. Wat wij ook wel noemen als een “zendkanaal”.

Veroordelen doen we niet. Ik persoonlijk vind het geen schande, maar denk wel dat er alternatieve zijn om een nieuwe ontwerper aan te kondigen.

YSL veegt Instagram leeg-reacties

Spannend is vooral, wat de volgende stap gaat zijn en wanneer deze gaat komen. Erg actief waren ze al niet. En waar ik mijn vorige blog aangaf dat ik notificatie erg suf vond, is dit een voorbeeld waarbij ik zelf de notificatie van een nieuwe post graag zou ontvangen.

Meer lezen? Ik geef hier mijn mening aan Fashion United over deze zet.

10 Grootste musea op Instagram

Eliane RoestInstagram, Social MediaLeave a Comment

10 grootste musea op Instagram

Van de week was ik uitgenodigd voor de “Empty” meet van Het Scheepvaartmuseum. Met een groep van 30 Instagrammers + een aantal freerunners mochten we na sluitingstijd het Scheepvaartmuseum op de “gevoelige plaat” vastleggen.

Hieronder 2 van de foto’s die ik maakte.

10 grootste musa op instagram - empty - instameet - scheepvaartmuseum10 grootste musa op instagram - empty - instameet - scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum zit vol met prachtige ramen, bogen, zalen en een mooie bibliotheek. Volg de #EmptySchpvrtmsm om alle foto’s te bekijken die zijn gemaakt tijdens de instameet.

Dit leek mij een goede gelegenheid om eens te kijken naar musea op Instagram.

De drie groten aan het Museumplein doen het erg goed. Instagram is natuurlijk de ultieme tool om in contact te blijven met je fans en de mooiste foto’s kan je altijd reposten. En alle 3 hebben ze een flinke achterban.

 1. Van Gogh Museum met 92,7K volgers.
 2. Rijksmuseum met 55,8K volgers.
 3. Het Stedelijk met 27K volgers.

van gogh museum instagramrijksmuseum instagramstedelijk museum - instagram

Dat maakt nieuwsgierig naar hoe de musea wereldwijd het doen op Instagram.

De 10 Grootste musea op Instagram

 1. MoMA The Museum of Modern Art (New York) 1,4m volgers
 2. Guggenheim Museum (New York) 784k volgers
 3. Tate Modern (London) 679k volgers
 4. Musee Louvre (Parijs) 478k volgers
 5. British Museum (London) 371k volgers
 6. Smithsonian (Washington) 232k volgers
 7. Inhotim (Brumadinho) 132k volgers
 8. National Gallery (London) 107k volgers
 9. Van Gogh Museum (Amsterdam) 92k volgers
 10. Hermitage Museum (Moskou) 82k volgers

10 grootste musea op instagram - MOMA10 grootste musea op instagram - Guggenheim Museum10 grootste musea instagram - tate

10 grootste musea op instagram - Louvre10 grootste musea op instagram - British Museum10 grootste musea op instagram -smithsonian

10 grootste musea instagram - inhotim10 grootste musea instagram - national gallery10 grootste musea op instagram - van gogh museum

10 grootste musea op instagram - hermitage

OPVALLEND:  Het Palace Museum in Bejing met 14 miljoen bezoekers per jaar, 1 van de grootste musea ter wereld. Met maar 74 volgers op Instagram. Maar dat is te voorspellen in een land waar FB en Instagram verboden zijn. Op de #palacemuseum zijn wel een aantal foto’s te vinden

.10 grootste musea op instagram - palace museum

Missing in Action:

Welk museum mist er nog in dit lijstje? Laat het weten!


Volg mij op InstagramTwitter | Facebook | Bloglovin

Meer blogs lezen over Social Media.

Ontvang mijn niet zo maandelijkse nieuwsbrief vol handige social media tips.

Mijn lifestyle blog: Instagramblogger.nl

 

Paniek op Instagram

Eliane RoestInstagram, Social Media1 Comment

instagram-paniek-notifications

De afgelopen dagen heerste er grote paniek op Instagram. Instagram zou zijn algoritmes hebben aangepast, of deze as we speak aanpassen en nu zouden we nooit meer zelf kunnen bepalen wat we te zien krijgen op Instagram. HELP!

instagram-paniek

Uiteraard is mijn inleiding compleet overdreven. Instagram is een test aan het uitvoeren op een kleine groep mensen. Die verandering gaat geen invloed krijgen op WAT je te zien krijgt, slechts op in welke volgorde je het te zien gaat krijgen. En buiten dat, gaat dit op voor slechts 30% van je feed. Dus je kan alles nog steeds zien en er verdwijnt helemaal niets.

De voorspellingen zijn dat vooral de meest populaire foto’s bovenaan komen te staan. Maar is dit echt zo nadelig? Dat zullen hoogstwaarschijnlijk de meest mooie foto’s zijn.

Hoe en wanneer deze verandering allemaal doorgevoerd gaat worden, is alles behalve duidelijk. Wat wel duidelijk is, dat onderstaande verzoeken tot het aanzetten van notificaties op Instagram in ieder geval geen zin heeft.

paniek_instagram_notficationspaniek_instagram_notfications

Notificaties aanzetten voor iedereen die je volgt is een mission impossible en zorgt er binnen de kortste keren voor dat je compleet gek wordt. Uiteraard aanzetten voor max 5 accounts die je als concurrentie beschouwt, je beste vriendin of welk account dan ook, is natuurlijk een goed idee.

instapram-veranderingen-geen-paniek

Laat deze paniek een goede aanleiding voor jou zijn om er voor te zorgen dat we met zijn allen gaan proberen om nog betere foto’s te plaatsen op Instagram. Dan staan we binnenkort allemaal bovenaan.

 


Volg mij op InstagramTwitter | Facebook | Bloglovin

Meer blogs lezen over Social Media.

Ontvang mijn niet zo maandelijkse nieuwsbrief vol handige social media tips.

Instagramblogger.nl

Hoe kan je Instagram inzetten voor een citytrip?

Eliane RoestInstagram, Social Media, TravelLeave a Comment

geotaggen_bruxelles_citytrip_instagram

Tijdens de presentaties die ik over Instagram geef, vertel ik altijd over het gebruik van # en hoe ik dit vaak inzet als zoekfunctie. Een veel gebruikt voorbeeld is dan het volgende verhaal.

Tijdens 1 van mijn vakanties in Frankrijk bezochten we de stad Bourges. Zoals met iedere nieuwe stad die je bezoekt, weet je nooit goed waar je moet zijn voor dat ene lekkere kopje koffie. Natuurlijk kan je dit op goed geluk doen, maar ik gebruik daar Instagram voor.

igersbourges-eliane-roest-instagram-expert

Actieve Instagrammers gebruiken namelijk vaak voor de hand liggende #. In dit geval ging ik zoeken op de #Bourges en #IGersBourges. Naast een overkill aan prachtige foto’s van de kathedraal die daar staat, vond ik al snel een foto van een kopje koffie. Bingo! Zo vond ik de “Les Trois Cuillères” een net geopend koffietentje die een heerlijke koffie maakte ipv die mega sloten koffie die je elders vaak geschonken krijgt.

Komend weekend ga ik op citytrip naar Brussel.

Stap 1: Zoek via google de actieve bloggers uit Brussel op en bekijk hun Instagram accounts. Dit leverde mij de volgende lijst op.

instapram-inzetten-bij-citytrip-voorbeeld6instapram-inzetten-bij-citytrip-voorbeeld5instapram-inzetten-bij-citytrip-voorbeeld3instapram-inzetten-bij-citytrip-voorbeeld2

instapram-inzetten-bij-citytrip-voorbeeld4 instapram-inzetten-bij-citytrip-voorbeeld1

Stap 2: Bekijk bij hun posts de gebruikte #, dit levert mij de volgende meest gebruikte lijst # op. Deze zal ik dan ook komende weekend tijdens mijn citytrip actief inzetten.

#IGersbrussels #visitbrussels #bruxellesmabelle #bruxelles

Stap 3: Benader de bovenstaande accounts en of actieve Instagrammers via een DM en vraag ze om tips.

Stap 4: Ga naar Brussel en maak gebruik van de bovenstaande tips van locals om een super tof weekend te hebben. Vergeet vooral niet al je foto’s te geotaggen zodat anderen jouw tips terug kunnen vinden!

Benieuwd naar de tips en welke ik ga opvolgen?

Instagramblogger.nl
Pinterest.com/ElianeRoest
Instagram.com/elianeroest

Meerdere accounts beheren via Instagram

Eliane RoestInstagram, Social MediaLeave a Comment

meerdere-accounts-op-instagram

Sinds gisteren heeft Instagram eindelijk de lang verwachte functie toegevoegd om meerdere accounts via Instagram te beheren. Goed nieuws voor zij die meerdere accounts (willen) beheren. Niet meer in- en uitloggen de hele tijd.

Instagram heeft hiervoor geen nieuw update gedaan, maar als je bij je settings kijkt, zie je onderaan de optie om een account toe te voegen. Beheer je meerdere accounts, juich niet te vroeg, je kan maar maximaal 5 accounts aan toevoegen.

En er is nog meer goed nieuws bij Instagram deze week, en op dit gebied komen we van ver. Begonnen we in 2013 met video op Instagram, destijds nog maar 15 secondes. Inmiddels zitten we op 30 secondes en sinds deze week is dat een hele minuut. Dat biedt veel mogelijkheden voor brands om op in te spelen met goede content.

video-op-instagram-eliane-roest


Volg mij op InstagramTwitter | Facebook | Bloglovin

Meer blogs lezen over Social Media.

Ontvang mijn niet zo maandelijkse nieuwsbrief vol handige social media tips.

Instagramblogger.nl

Eindeloos Instagram

Eliane RoestInstagram, Social MediaLeave a Comment

instagram-inspiratie-account-eindeloos-reynolds-kitchens-eliane-roest

Lately zie je ze steeds meer, Instagram accounts die behoorlijk consistent worden doorgevoerd of zoals de onderstaande Instagram accounts eindeloos door lijken te gaan.

Zo is er Reynolds Kitchens. Een eindeloze tafel gevuld met eten.

instagram-inspiratie-account-eindeloos-reynolds-kitchens-eliane-roest

En vandaag spotte ik Never Ever Ending. Niet echt foto’s maar een combi van fotografie met grafisch werk.

instagram-account-eindeloos-nevereverending-eliane-roest

Wat te denken van Micahnotfound die ook actualiteiten er in verwerkt zoals David Bowie.

instagram-inspiratie-account-eindeloos-micahnotfound-eliane-roest

Niet eindeloos maar gaat zeker wel mooi in elkaar over, de wel bekende Symmetry Breakfast.

instagram-inspiratie-account-eindeloos-symmetry-breakfast-eliane-roest

Heb jij er al 1 gespot? Laat het mij weten!

Werkboek Instagram af!

Eliane RoestInstagram, Social MediaLeave a Comment

Hoera, ons werkboek Instagram is af en wat ben ik trots.

Samen met Diana & Dana van de Webvedettes schreef ik een uitgebreid werkboek over Instagram. Een boek vol met tips over Instagram, best practices, eindeloos veel voorbeelden en diverse werkbladen om meteen mee aan de slag te gaan.

instagram_werkboek

Vind je Instagram een leuke social media tool, maar weet je niet waar je moet beginnen? Op zoek naar de don’ts maar vooral ook de do’s? Hou je van veel visuele voorbeelden? Dan moet je zeker dit werkboek Instagram scoren. Het staat van a-z vol met ultieme Instagramtips, de handigste foto-apps en een lading tips en tricks waar je U tegen zegt.

Ben je geen (web)winkelier? No worries, deze tips zijn makkelijk te vertalen naar welke branche dan ook.

Nog leuker. De komende weken houden de Webvedettes weer een Instagram 10daagse en in het kader daarvan mag ik een werkboek weggeven.

Wil je ook kans maken?

Volg mij en de Webvedettes dan op Instagram zodat je als eerste op de hoogte bent van de actie!

WerkBboek_Instagram_checklist_perfecteIGfoto

6 Handige Instagram tips voor restaurants en cafés

Eliane RoestInstagram, Social MediaLeave a Comment

Gisteren gaf ik aan een select gezelschap een korte presentatie & workshop over Instagram. De aanwezigen waren uitgenodigd door In West met Mik & In Oost met Mik en afkomstig uit de horeca.

Hieronder een paar van de belangrijkste tips die ik met hen deelde.

6 Handige Instagram (foto) tips voor restaurants & café’s.

1) De juiste hoek

De hoek waaruit je een foto maakt is alles.  Bedenk goed vanuit welke hoek je de foto maakt en wat het beste past bij het gerecht waar je een foto van maakt. Probeer diverse hoeken uit voor je een keuze maakt. Wat je veel ziet is recht van boven. Wees vooral niet bang om even op een stoel te gaan staan voor dat ene goede shot.

Bovenaf: Izakaya Amsterdam

instagram_food_fotografie_bovenaf_izakaya

Zijkant: Jamiemagazine.nl (Vooral voedsel in de hoogte, leent zich hiervoor. Denk aan hamburgers, taarten, stapels):

voorbeeld_food_fotografie_zijkant

2) Vertel een verhaal

Probeer een verhaal te vertellen met je foto. Wat is er allemaal te zien, welke ingrediënten worden er gebruikt, wat wordt er bij gedronken, wat is de setting?

Ingrediënten: Leukerecepten.nl

instagram_food_fotografie_voorbeeld_ingredienten

Setting: BertmansRotterdam

instagram_food_fotografie_voorbeeld_setting

3) Achtergrond

Er zijn veel achtergronden te bedenken, maar er is er vaak maar 1 waar jouw gerecht goed op uitkomt. Zorg dat je wat basis materialen bij de hand hebt, denk aan:

 • houten plank
 • stuk marmer
 • witte achtergrond (groot stuk karton)
 • 2 soorten tafelkleden (donker kan soms ook een mooi effect geven)
 • verschillende servetten met print of in een kleur

Voorbeeld: Marmer: SanDailys

instagram_food_fotografie_tips_marmer_ondergrond_voorbeeld

Voorbeeld: UitPaulinesKeuken

instagram_food_fotografie_voorbeeld_servet_hout

Voorbeeld: WhatForBreakfast (donkere ondergrond)

instagram_food_fotografie_tips_donkere_ondergrond

4) Licht

Licht is misschien wel het belangrijkste ingrediënt van een goede foto. Schroom niet om met je gerecht even naar buiten te wandelen voor een flinke dosis daglicht. Maak een mooie ondergrond (kijk hierboven) op een tafeltje buiten en maak zo de perfecte foto.

5) Wees creatief

Food fotografie hoeft niet altijd specifiek om het gerecht te gaan, probeer verschillende dingen uit. Ben je op vakantie en eet je een lekker ijsje op het strand? Er zijn gekkere plekken te bedenken om inspiratie te vinden, zolang je de link kan leggen naar wat jij verkoopt, is het de moeite waard om te delen.

Voorbeeld MoniquevanLoon in Parijs

instagram_food_fotografie_vakantie_shoppen

Voorbeeld: JamieGroeneMeisjes | Eten op reis

instagram_foodie_tip_eten_vakantie

6) Maak gebruik van foto-apps

Je hoeft echt niet een perfecte fotograaf te zijn om een leuke foto te kunnen maken. Er bestaan heel veel foto-apps die je een flink eind op weg kunnen helpen. Denk aan:

 • Snapseed
 • VSCO
 • Afterlight
 • Flipagram
 • SKRWT
 • ABM

!! Pas echter wel op met het toepassen van filters, dat komt het eten niet altijd ten goede !!

Nu je een goed idee hebt over hoe je zou kunnen fotograferen, wil ik je deze 3 Instagram tips ook nog even meegeven.

 • Geotaggen, probeer je foto’s altijd van lokatie te voorzien. Kijk maar eens hoeveel mensen al foto’s hebben geplaatst op deze lokatie. Altijd leuk om de mooiste te regrammen en ieder geval alle foto’s te linken of een comment achter te laten. (user generated content)
 • Maak gebruikt van 1 vaste hashtag die je aan jouw merk wilt meegeven.
 • Zorg dat jouw Instagram profieltekst up to date is en voorzien is van de juiste informatie. (Lokatie, & openingstijden!)

10 Inspirerende NL “foodies” & “restaurants” IG accounts.

Foodbandits

foodie_NL_instagram_foodbandits

The_Holy_Kauw_Company

foodie_NL_instagram_the_holy_kauw_project

Fooddeco

foodie_NL_instagram_fooddeco

Havermoutje (15K volgers op basis van 1 ingrediënt)

foodie_NL_instagram_havermoutje

Culinessa

foodie_NL_instagram_culinessa

5 Inspirerende NL restaurants om te volgen op Instagram

BertmansRotterdam

instagram_food_fotografie_tips_restaurant_bertrams_rotterdam

Vinnies_Amsterdam

instagram_food_fotografie_tips_restaurant_vinnies_deli_amsterdam

TheButcherAmsterdam

instagram_food_fotografie_tips_restaurant_the_butcher

 

JaimievanHeije

instagram_food_fotografie_tips_restaurant_jaimievanheije

BilderdeClerq

instagram_food_fotografie_tips_bilderdeclercq

 • En ok, niet alles draait om Instagram, wist je dat Facebook een page speciaal over FOOD heeft?
 • En terwijl ik dit schrijf, komt dit artikel voorbij. Blijkbaar krijgt eten in de vorm van een driehoek de meeste likes?

Volg mij op InstagramTwitter | Facebook | Bloglovin

Meer blogs lezen over Social Media.

Ontvang maandelijks mijn nieuwsbrief met een gratis content kalender en gratis social media tips.

Instagramblogger.nl