Amsterdam: De winkel van Schinkel

Eliane RoestAmsterdamLeave a Comment

Winkel van Schinkel

In de serie Amsterdam Makers ging ik op bezoek bij de Winkel van Schinkel. Verscholen in de Tweede Schinkelstraat zit de Winkel van Schinkel een creatieve broedplaats gevuld van voor naar achter met diverse ontwerpers en makers. Vandaag had ik afgesproken met Valesca van Waveren die ik leerde kennen tijdens het organiseren van De boxXshop.

amsterdam_makers_winkel_van_schinkel_logo_voordeur

De boxXshop was een shopping-event in het Lloyd Hotel waar je in 1 avond bij diverse Amsterdamse makers al je december cadeaus bij elkaar kon shoppen.

Valesca van Waveren

Valesca van Waveren is een illustratrice die vooral tekent binnen de thema’s botanisch en kinderen. Haar illustraties zijn fijntjes en vaak enorm schattig.

amsterdam_makers_valesca_van_waveren_kaart_eekhoornamsterdam_makers_valesca_moodboard

Keramiek is voor Valesca meer een hobby waar ze zich buiten haar illustraties op kan bot vieren. Maar de combinatie van die 2 sprak mij persoonlijk juist zo aan dat ik de stoute schoenen aantrok en vroeg of ze het zag zitten om een “yarnbowl” voor mij te maken. Dat was al een tijd geleden en vandaag kon ik hem ophalen. Er volgen nog meer foto’s, want wat je nu niet kan zien, is dat de binnenkant glanst en voorzien is van een afdruk alsof er een bol wol in ligt. De buitenkant is mat en aan de achterkant zit een inkeping met een gat waardoor de draad naar buiten kan. Met zoveel gevoel voor detail en met liefde is dit gemaakt. Ik ben er zo blij mee!

amsterdam_makers_valesca_van_waveren_yarnbowl

Illustraties van Valesca kan je o.a. tegenkomen in de Margriet More en Flow Magazine. Maar haar werk is ook te bewonderen in de winkel van Friday Next. Kijk hier voor meer verkooppunten. Altijd al willen leren illustreren? Goed nieuws! Valesca gaat binnenkort een 3-daags cursus illustreren geven.

Aura Scaringin | Mimimou

Valesca deelt haar studio met Aura Scaringi. Bij binnenkomst viel mijn oog direct op de oude kinderboeken die er lagen. Aura maakt houtjes waarmee je door gebruik van een oud kinderboek een simpel plankje can creëren voor bijvoorbeeld een plant. Wat een simpel en mooi uitgevoerd idee. Nog leuker dat je al die prachtige kinderboeken kan hergebruiken. De verhalen zijn mij soms wat gedateerd, maar de illustraties zorgen ervoor dat ook ik ze vaak toch koop.

Amsterdam_makers_mimimou_plankj_plantamsterdam_makers_mimimou_plankjesamsterdam_makers_mimimou_boeken

Wendy van Santen

In de gang bij binnenkomst werd ik direct getrokken naar deze foto aan de muur, gemaakt door Wendy van Santen. Instant zomer gevoel!

amsterdam_makers_wendy_van_santen

De Winkel van Schinkel organiseert 1 à 2 x per jaar een pop-up market, dus hou vooral hun Facebook pagina in de gaten als jij ook wel iets in huis wilt van deze Amsterdam makers.

Volg mij op InstagramTwitter | Facebook | Bloglovin

Meer blogs lezen over Amsterdam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.