All Bakelite

Eliane RoestDaily LifeLeave a Comment

Ziel

Tijdens het verbouwen van ons huis, kwamen we erachter dat er niet veel originele details te behouden viel. Het was een voormalig huurhuis en we braken bijna iedere muur op de benedenverdieping door. Dus het was aan ons om wat items met een ziel er zelf in terug te brengen.

all-bakelite-deurbeslag

Destijds kozen wij ervoor om bijvoorbeeld al onze deurklinken (deurbeslag zoals dat zo mooi heet) van bakeliet te kopen bij All Bakelite, die verkopen oud en nieuw bakeliet overigens, niet al het deurbeslag is compleet aanwezig of zodanig op voorraad dat je al je deuren ermee kan voorzien.

Tweedehands, niet vintage..

Maar ook bijna al onze lampen zijn oud (ik vind de term vintage iets te gehyped). We vonden ze op rommelmarkten, bij tweedehands winkels en sommige kregen we via familie. Ook onze bank (Gijs van der Sluis), tafel (Gispen) en stoel (Artifort Tulip) zijn niet nieuw maar tweedehands. Op die manier sprokkelden we samen van alles bij elkaar om het “nieuwe en strakke” van het huis tegen te gaan. Missie geslaagd wat mij betreft, ik woon er al 3 jaar met enorm veel plezier en wat mij betreft gaan we niet meer weg hier.

lamp-jieldehanglampoude-lamp

Extra leuk vond ik het toen een vriendin van mij haar huis ging verbouwen ook al het deurbeslag van bakeliet kocht bij dezelfde man als ik dat had gedaan.

Bakeliet

De website van All Bakelite verdient niet bepaald de schoonheidsprijs, maar als je daar doorheen kan kijken dan ontdek je van alles. Ze verkopen bijvoorbeeld nog veel meer items, alles van bakeliet, bijvoorbeeld ook sieraden, sommige echt te mooi. En hebben ook nieuwe ontwerpen in oude stijl.

Jumo Lamp

De reden van mijn blog over al dat bakeliet is de Jumo lamp die ik daar onlangs ontdekte. De waarheid gebied mij te zeggen dat de man des huizes mij hierop wees, maar ook ik was datzelfde moment nog verkocht.

Onderstaand beeld van de lampen is van All Bakelite.

allbakelite-lamp-dicht

Wat mij betreft een prachtige combinatie in gebruik van materialen van bakeliet en koper. Vooral dat laatste kom je momenteel echt overal in de winkels tegen. Ik ben er nog niet uit welke uitvoering ik mooier vind, wit of zwart.

allbakelite-lamp-wit

allbakelite-zwart

Tegen de tijd dat ik eruit ben, hoop ik dat ik genoeg geld bij elkaar gesprokkeld heb om de Jumo lamp te kunnen kopen.

—————————————————————

Volg mij op InstagramTwitter | Facebook | Bloglovin

Meer blogs lezen over mijn Daily Life.

Ontvang maandelijks mijn nieuwsbrief met een gratis content kalender en gratis social media tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published.