Vrijdag: speelgoed-dag

Eliane RoestDaily Life1 Comment

my-little-pony-meisjes

Vrijdag = speelgoeddag op de basisschool waar B heen gaat. Wat is daar zo speciaal aan? Nou eigenlijk niets, behalve dan het soort speelgoed wat ik op zo’n ochtend aan mij voorbij zie trekken. Van complete poppenhuizen, een flinke variëteit aan Barbies, de nodige superhelden, lego, verkleedkleren en playmobil. Allemaal niet zo bijzonder.

Tot afgelopen vrijdag. B had voor de gelegenheid haar aftandse half geklede Barbie weer tevoorschijn getoverd en liep hier trots mee rond. Klasgenoot N kwam in de gang op ons afstormen en duwde 2 apart ogende objecten in mijn gezicht. Ik schrok. Mijn normale reactie zou zijn: WTF. Aangezien we op de kleuterafdeling op een basisschool waren, wist ik mij nog net in te houden. Ik keek nog eens goed en dacht My Little Pony te herkennen, maar ook iets wat wij vroeger niet hadden, namelijk Bradz.

De speelgoedfabrikant had My Little Pony laten kruisen met Bradz! Met het onderstaande resultaat als gevolg. Tot op vandaag (zondag) speelt dit beeld nog steeds door mijn hoofd. Ik vond het er niet aantrekkelijk, vriendelijk of aangenaam uit zien. De moeder van N wist mij toe te lichten (die zag denk ik ook het afgrijzen op mijn gezicht) dat My Little Pony’s in hun dromen meisjes kunnen worden. Een soort toverwereld. Op mij komt het gewoon over als akelig dunne meisjes met enorme paardenhoofden.

Wat mijn mening is, is inmiddels wel duidelijk als je tussen de regels doorleest, maar wat is jouw mening?

One Comment on ““Vrijdag: speelgoed-dag”

  1. Sandra

    Haha, herkenbaar! Wtf?! Ik riep het bijna op een zaterdagochtend toen ze tussen Hoelahoep en Bumba voorbij kwamen in het reclameblok op tv.

    Ik heb een hoop fantasie maar paarden die veranderen in ielige mensenmeisjes met een paardenhoofd?? Uhm..nou nee….

    Mocht dochterlief gaan roepen dat zij ze wil dan sloop ik wel een MyLittlePony en zet dat hoofd op een bestaande Barbie, veel meer fun gegarandeerd…

Leave a Reply

Your email address will not be published.