Hoe kom je op de “suggested list” van Instagram?

Eliane RoestSocial Media1 Comment

Dit weekend kreeg ik een heuglijk berichtje van Instagram.

Congratulations! You are currently featured on Instagram’s list of Suggested Users.

suggested-list-instagram-wat-nu

Wat nu?

Super leuk natuurlijk, in een nacht tijd was ik ruim duizend volgers rijker en men blijft soms langere tijd op die lijst  staan (dagen, weken?), voor je plek moet maken voor de volgende Instagrammer die natuurlijk ook wel een boost wil hebben.

Ik ben dan vooral nieuwsgierig of je het kan beïnvloeden om op die lijst te komen en of er factoren zijn waar je aan moet voldoen. Een snelle zoektocht leverde niet veel meer op dan wat algemene tips & speculaties.

Iemand hier al concrete ervaring mee?

De geruchten gaan dat er mensen zijn die Instagram gewoon mailen met de concrete vraag op deze lijst te mogen. De overall wet schijnt te zijn, dat ze proberen mensen te scannen die iets anders doen dan de rest. Denk dan aan filters, onderwerpen en thema’s. Maar zoals gezegd, dit zijn slechts geruchten.

De hoogste tijd om dan zelf met goed kijken eens zien of we een gemene deler kunnen ontdekken bij de mensen op die lijst. To be continued!

APPTIP:

In de tussentijd scan ik mijn followers op ghost followers met de app INSTAGHOST. Followers die niet actief zijn op jouw profiel kan je er beter niet bij hebben, niet zo goed voor je statistieken. Beter een kleinere maar actieve achterban, dan een grote achterban die je foto’s niet liked of geen comments achterlaten.

app-tip-instagram-instaghost-eliane-roest

One Comment on ““Hoe kom je op de “suggested list” van Instagram?”

  1. Pingback: Instagram update: nieuwe filters - Eliane Roest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *