Instawalk010

Eliane RoestDaily Life, Instagram2 Comments

instawalk010_kopvanzuid_elianeroest

Instameet Rotterdam

Zoals aangekondigd in mijn blog over mijn eerste #instameet, kon een tweede niet uitblijven. Rotterdam stond al lang op mijn lijstje om weer eens heen te gaan. De #instawalk10 was bedoelt om extra ruchtbaarheid te geven aan de nieuwe expositie van het Nederlands Fotomuseum “Rotterdam in the picture”. Slimme zet om op deze manier Instagram voor je organisatie in te zetten. Een instawalk is normaliter een wandeling door een bepaald gebied. In dit geval was de instawalk een wandeling langs 3 verschillende exposities. De expositie in het Nederlands Fotomuseum, een expo in de Fenix Loods en een expo in Museum Rotterdam.

Overigens erg leuk dat mede-instagrammer / blogger Saskia mij de gehele dag gezelschap hield.

instawalk010_rotterdam_erasmusbrug_elianeroestinstawalk010_rotterdam_jkatendrecht_slotjesbrug_elianeroest

Instawalk010

De #instawalk010 begon met een rondleiding over de expositie, door het grote aantal aanmeldingen was dat niet heel erg goed te volgen. Maar de expositie is meer dan de moeite waard ook zonder rondleiding. Ik heb voor een periode van 9 jaar in Rotterdam gewoond en het was een feest der herkenning. Mijn favoriet blijft de serie “Exactitudes” van Ari en Ellie.

instawalk010_katendracht_elianeroest

Fenix Food Loods op Katendrecht

We wandelden met de groep mee langs Hotel New York, maar ons tempo lag net wat hoger en niet lang daarna zijn wij (Saskia en ik) afgezwaaid richting Katendrecht voor wat lunch (vers gebakken friet van de groenteboer met wat warme cider, yolo) in de Fenix Food Loods. Dikke aanrader. Een loods gevuld met lokaal en ambachtelijk eten en drinken, ingericht met vintage meubilair wat ook nog eens te koop is.

instawalk010_fenixfoodhallen_elianeroestinstawalk010_rotterdam_fenixfoodhallen_jordysbakery_elianeroest

Erasmusbrug & Markthal

Met een kleine omweg de Erasmusbrug over gewandeld op weg naar de Markthal waar we ook nog niet geweest waren. De Markthal is een enorme hal gevuld met allemaal food standjes. Veelal ambachtelijk en lokaal. Het plafond is ontworpen door Arno Coenen (die ook gevraagd is doo HEMA om de “back to school” lijn te ontwerpen). We dronken er wederom warme cider, ditmaal met een flinke scheut vodka erin. Waanzinnig dat je het gebouw “de potlood” (ook wel bekend als de Blaaktoren) er zo precies doorheen ziet.

instawalk010_markthal_potlood_elianeroestinstwalk010_rotterdam_markthal_Plafond_elianeroest

Met de vrijwel strak blauwe lucht was bijna elk uitzicht een plaatje om te zien. Om weer langzaam terug te slenteren richting Rotterdam Centraal Station, waar het IFFR in volle gang was en wij helemaal niets van mee gekregen hebben, behalve de enorme kleurrijke posters.

instawalk010_rotterdam_iffr_elianeroest

Benieuwd naar alle foto’s van de #Instawalk010? Kijk onder die # of #rotterdaminthepicture op Instagram en zie alle foto’s die alle andere Instagrammers gemaakt hebben. Er zitten echt waanzinnig mooie foto’s tussen!

***

InstagramTwitter | Facebook | Bloglovin

***

Meer blogs lezen over Instagram.

Meer blogs lezen over Citytrips.

 

2 Comments on “Instawalk010”

  1. Christine Fürst

    Wat een leuke promotie voor onze stad! We vonden het erg leuk dat je erbij was en hebben je daarom benoemd tot de leukste afwijker van deze dag. Drie jaar geleden reikten we nog prijzen uit voor de leukster afwijkerTs. Zouden we weer in kunnen voeren ;-)

    We hebben genoten van jouw komt en de komst van jouw vriendin, Saskia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *