Instagram profieltekst aanpassen

Eliane RoestInstagram12 Comments

Instagram heeft geen “enter”.

Het overkomt me met enige regelmaat dat ik graag een enter zou willen toevoegen aan een tekst onder foto op Instagram. Bijvoorbeeld om een quote af te sluiten. Maar helaas beschikt Instagram niet over een “enter”.

Na een zoektocht op Internet kwam ik een aantal suggesties tegen.

Pas je tekst aan in Instagram.

Type de gewenste tekst in notes en copy/paste hem vervolgens in Instagram. Dit werkt bij mij  goed! Let er op dat je goed gebruikt maakt van “enter” zodat dit over genomen wordt.

profieltekst_aanpassen_instagram

Pas je profieltekst aan.

Op die zelfde manier kan je ook je profieltekst aanpassen. Als je bijvoorbeeld over verschillende onderwerpen foto’s plaatst op Instagram, wil je daar misschien een opsomming van maken met een leuk tekentje ervoor. “The sky is the limit”.

 • Amsterdam
 • Daily Life
 • Family

Ook dit kan je op dezelfde manier aanpakken met NOTES. Probeer allemaal verschillende vormen uit en kijk wat je zelf het mooist vind werken.

uitlijnen_instagram_profieltekst

Uitlijnen

Mocht je helemaal uitgespeeld zijn in NOTES en de ideale opmaak hebben gevonden, dan wil je misschien nog een stapje verder gaan en teksten her en der uitlijnen. Ga op je computer naar je profiel en geef daar aan dat je je profiel wilt aanpassen. (Hou je telefoon bij de hand om het resultaat te bekijken en waar nodig aan te passen)

*⠀⠀ ⠀⠀* Kopieer de ruimte tussen deze 2 sterretjes (niet de sterretjes zelf) en plaats deze voor de tekst die je wilt centreren of juist wil uitlijnen. Plak zoveel als je zelf wilt tot je het gewenste resultaat hebt bereikt. Op je Instagram account op de computer zijn deze tekens zichtbaar, maar op je mobiel niet.

Laat me vooral in de comments weten of het is gelukt of als je andere tips of vragen hebt over Instagram.

***

Volg mij op InstagramTwitter | Facebook | Bloglovin

***

Meer blogs lezen over Instagram.

12 Comments on “Instagram profieltekst aanpassen”

 1. Hannie

  Hallo, ik hoop dat je snel reageert❤ Ik had een vraag: Ik kan ineens mijn bio op Instagram niet meer bewerken. Hij doet gewoon niets meer! Snap jij hoe dat kan??

 2. Nien

  En hoe krijg je het in het midden. Ik wil graag een quote midden in hebben staan.

 3. Hanneke

  Hoi Eliane,

  Zat me al af te vragen waarom het niet lukte in Instagram:-)
  Echt heel handig, thanks voor de tip!

 4. Jolande

  Heb geen pc en instagram blijft vragen profiel aanpassen en bij m’n profiel foto een blauw plusje word er gek van ook van al die instellingen als ik wat uit zet kan niemand mijn leuke geposte foto dan meer zien? O ben zo’n digibeet sorry

Leave a Reply

Your email address will not be published.