Hoe kan je Instagram inzetten voor een citytrip?

Eliane RoestInstagram, Social Media, TravelLeave a Comment

geotaggen_bruxelles_citytrip_instagram

Tijdens de presentaties die ik over Instagram geef, vertel ik altijd over het gebruik van # en hoe ik dit vaak inzet als zoekfunctie. Een veel gebruikt voorbeeld is dan het volgende verhaal.

Tijdens 1 van mijn vakanties in Frankrijk bezochten we de stad Bourges. Zoals met iedere nieuwe stad die je bezoekt, weet je nooit goed waar je moet zijn voor dat ene lekkere kopje koffie. Natuurlijk kan je dit op goed geluk doen, maar ik gebruik daar Instagram voor.

igersbourges-eliane-roest-instagram-expert

Actieve Instagrammers gebruiken namelijk vaak voor de hand liggende #. In dit geval ging ik zoeken op de #Bourges en #IGersBourges. Naast een overkill aan prachtige foto’s van de kathedraal die daar staat, vond ik al snel een foto van een kopje koffie. Bingo! Zo vond ik de “Les Trois Cuillères” een net geopend koffietentje die een heerlijke koffie maakte ipv die mega sloten koffie die je elders vaak geschonken krijgt.

Komend weekend ga ik op citytrip naar Brussel.

Stap 1: Zoek via google de actieve bloggers uit Brussel op en bekijk hun Instagram accounts. Dit leverde mij de volgende lijst op.

instapram-inzetten-bij-citytrip-voorbeeld6instapram-inzetten-bij-citytrip-voorbeeld5instapram-inzetten-bij-citytrip-voorbeeld3instapram-inzetten-bij-citytrip-voorbeeld2

instapram-inzetten-bij-citytrip-voorbeeld4 instapram-inzetten-bij-citytrip-voorbeeld1

Stap 2: Bekijk bij hun posts de gebruikte #, dit levert mij de volgende meest gebruikte lijst # op. Deze zal ik dan ook komende weekend tijdens mijn citytrip actief inzetten.

#IGersbrussels #visitbrussels #bruxellesmabelle #bruxelles

Stap 3: Benader de bovenstaande accounts en of actieve Instagrammers via een DM en vraag ze om tips.

Stap 4: Ga naar Brussel en maak gebruik van de bovenstaande tips van locals om een super tof weekend te hebben. Vergeet vooral niet al je foto’s te geotaggen zodat anderen jouw tips terug kunnen vinden!

Benieuwd naar de tips en welke ik ga opvolgen?

Instagramblogger.nl
Pinterest.com/ElianeRoest
Instagram.com/elianeroest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *