Facebook tip: video

Eliane RoestFacebook, Social Media4 Comments

Gratis Facebook Tip

Natuurlijk post jij als Facebook beheerder gevarieerde kost op jouw bedrijfspagina. Je hanteert de 70-20-10 regel? En iedere week is er op jouw pagina iets nieuws te ontdekken waardoor jouw volgers steeds opnieuw verrast worden door goede content?

70-20-10-regel-social-media

Grijze brij

Of doe je dat niet? Post jij altijd dezelfde berichten? Een soort grijze brij die allang niet meer opvalt in de tijdlijn van je fans? Dat is jammer. Maar niet getreurd, ik heb een fijne Facebook tip.

Variatie

Varieer zoveel mogelijk in het soort berichten wat je plaatst, maar ook in de manier waarop. Volgens de officiële Facebook statistieken werkt gewonen tekst zonder beeld het minst goed en werken filmpjes het best.

Youtube?

En met filmpjes bedoel ik dan niet filmpjes die je deelt van youtube. Daarvan kan Facebook niet beoordelen of je deze zelf gemaakt hebt. Maar filmpjes die jezelf maakt. Die filmpjes worden over het algemeen beter gerankt. Dat betekent dat veel meer van jouw volgers dat te zien krijgen.

Afwisseling

Moet je dan alleen maar filmpjes gaan posten? Nee, natuurlijk niet. Het gaat om de afwisseling.

Afwisseling van spijs doet eten.

Filmpje maken moeilijk?

Maar een filmpje maken is toch heel erg moeilijk en kost toch enorm veel geld? Ja en nee. Een filmpje maken is lastig en als je dat uitbesteed, kan dat enorm veel geld kosten. Spring daar op een creatieve manier mee om. Er bestaan ontzettend veel apps en tools waarmee jijzelf ook al best een aardig filmpje kan maken. Denk aan Hyperlapse, Vine en Instagram, maar er zijn er veel meer. Maak het jezelf niet te moeilijk en leg de lat niet te hoog. Je filmpje is bedoelt voor jouw fans en niet voor de televisie.

Voorbeelden

Deze filmpjes maakte ik in een paar minuten tijd voor de facebookpagina van Amsterdams Spuitwater en Roest Haakt. Beide filmpjes kregen meer reacties en likes op social media dan een vergelijkbaar beeld met slechts een foto.

_____________________________________

Volg mij op InstagramTwitter | Facebook | Bloglovin

Meer blogs lezen over Social Media.

Ontvang maandelijks mijn nieuwsbrief met een gratis content kalender en gratis social media tips.

4 Comments on “Facebook tip: video”

  1. Pingback: App tip: Nutshell - Eliane Roest

Leave a Reply

Your email address will not be published.