Amsterdam: Museum het Schip

Eliane RoestAmsterdamLeave a Comment

Spaarndammerbuurt

Een verborgen parel in Amsterdam, de Spaarndammerbuurt. De buurt is enorm in opkomst. De Spaarndammerstraat vult zich met steeds meer hotspots en leuke winkels zoals Dophert, Bocconi Sani, Minichichi en Bar Mick.

spaarndammerbuurt_amsterdam

Amsterdamse School

De buurt is echt een lust voor het oog en al helemaal als je komt aanfietsen vanaf de kant van het Brediusbad. Je fietst de Zaanstraat in en het je wordt ondergedompeld in de Amsterdamse School. Museum het Schip is er een belangrijk onderdeel van. Waar je normaliter daadwerkelijk in een museum rond kijkt, is Museum Het Schip in dit geval een rondleiding. De rondleiding begint wel in het voormalige postkantoor, maar hierna volgt een wandeling rond het enorme bouwwerk van Michel de Klerk. Tijdens de rondleiding bezoek je o.a. de museumwoning, krijg je een geschiedenisles over de Amsterdamse School met veel oog voor detail en eindig je in de klein maar fijne lunchroom weer tegenover het beginpunt. De lunchroom hangt overigens vol met foto’s van de markante gebouwen die je door heel Amsterdam terug kunt vinden uit de Amsterdamse School.

museum_het_schip_zaanstraatmuseum_het_schip_museumwoning_amsterdammuseum_het_schip_hofjemuseum_het_schip_toren

Excursies

Buiten de rondleiding in Museum Het Schip zelf, organiseren ze ook unieke excursies door Amsterdam per fiets, te voet of boot. De excursies beslaan bijvoorbeeld een tocht langs diverse glas in lood werken in Amsterdam of langs beelden van de stadsbeeldhouwer Hildo Krop. In de zomer zijn er ook boottochten langs plekken in Amsterdam waarvan je nog nooit gehoord had. Een unieke manier om de stad Amsterdam te ontdekken of toerist te spelen in eigen stad.

museum_het_schip_amsterdam_voorkant

Museum Het Schip

Spaarndammerplantsoen 140

Amsterdam

__________________________________________

Volg mij op InstagramTwitter | Facebook | Bloglovin

Meer blogs lezen over Amsterdam.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.